Dreams are renewable. No matter what our age or condition, there are still untapped possibilities within us and new beauty waiting to be born.

-Dale Turner-

Tuesday, September 20, 2011

Ζήσε τη στιγμή (κλισέ αλλά επίκαιρο)

Τη στιγμή που έδωσα το πάσο και τη φοιτητική ταυτότητα και δεν τα πήρα ποτέ πίσω κατάλαβα ότι μια εποχή είχε τελειώσει. Το είχα νιώσει βέβαια καιρό πριν, όμως δεν το είχα πιστέψει. Γιατί δεν ήθελα. Καθώς περπατούσα στην Πατησίων φεύγοντας από τη σχολή, κατάλαβα ότι κάθε εποχή της ζωής μας είναι πολύτιμη. Γιατί κάθε μία είναι διαφορετική, έχει να μας δώσει κάτι άλλο, τελείως διαφορετικό από την προηγούμενη και αν έχουμε την ενσυναίσθηση να λάβουμε ότι μπορούμε κάθε φορά, τότε όλα αυτά μαζεύονται και στέκονται δίπλα στα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας μας. Εκείνη τη στιγμή στο δρόμο δε θα την ξεχάσω ποτέ, γιατί ένιωσα πως ότι μας δίνεται να ζήσουμε δε γυρνάει πίσω, και αν είμαστε αρκετά αχάριστοι ώστε να μην του δώσουμε σημασία τότε θα πρέπει να το ξανασκεφτούμε. Μπορώ να πω ότι τα φοιτητικά μου χρόνια τα άδραξα όπως έπρεπε, με παρέες, καλούς φίλους, πάρτυ, μπαρ, χορούς, γέλια, ξεγνοιασιά, σπίτια, αγάπη. Όχι πως τώρα θα αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο ζω, απλά η εποχή στην οποία εχώ μπει εδώ και αρκετό καιρό είναι μια άλλη και το νιώθω πολύ έντονα. Το ένιωσα όταν οι φίλοι μου από τη σχολή επέστρεψαν ο καθένας στην πόλη του, όταν αρχίσαμε όλοι να ψάχνουμε για δουλειά, όταν χθήκαμε. Τουλάχιστον εκείνοι που αγαπώ περισσότερο είναι ακόμα εδώ. Και αυτό με κάνει να νιώθω καλά, όσο απότομα κι αν έχει μπει αυτή εδώ η εποχή.

4 comments:

Domenica said...

Εγώ να δεις πόσο συμφωνώ με αυτό! Η ζωή είναι στιγμές κ όσο αυτές φεύγουν, φεύγει μαζί τους και ζωή. Αλλά τίποτα δεν χάνεται! Λένε, καλύτερα να έχεις τύψεις παρά απωθημένα. Γι αυτό καλά κάνουμε να ζήσουμε αυτά που θέλουμε και η κάθε συνέχεια έχει πάντα τη δικιά της χάρη και διαφορετική ομορφιά. Όσο για τα φοιτητικά τα χρόνια λένε πως είναι τα καλύτερα. Αν θες όμως μπορείς να μείνεις ‘φοιτήτρια/της’ σε κάποια μέρη της ζωής σου για πάντα. Δεν υπάρχει κανένας νόμος που να το απαγορεύει. Είναι πολλά αυτά που μπορούμε να κρατήσουμε άμα θέλουμε. Γίνεται!!!! *χαμόγελο* απ’ τη γωνιά της κουβέντας …… www.coffee-talks.com)

Φανή said...

μπηκα στο 3ο ετος. Τα 2 πρωτα νομιζω οτι τα εχασα, για διαφορους λογους. Καλως η κακως, ισως λιγο κι απο τα δυο, οι περισσοτεροι φιλοι κ γνωστοι μου οταν ημουν στις τελευταιες ταξεις του λυκειου, ηταν ηδη φοιτητες κι ετσι ζουσα λιγη απο τη φοιτητικη ζωη μια ωρα νωριτερα. Οταν περασα λοιπον στο πανεπιστημιο, δεν επεσα με τα μουτρα στις "κρεπαλες" οπως συνηθιζεται. Δεν ηταν οτι μου ελειπαν τα ξενυχτια, τα παρτυ, κλπ και ηρθε η ωρα να βγαλω τα σπασμενα. Γενικοτερα ομως ηταν 2 χρονια που σχεδον δεν εκανα και τιποτα ιδιαιτερο, ελεγα πωωωωω 1ο ετος, 2ο ετος ειμαι ακομα μωρε, αραξε:P. τωρα στο 3ο αρχιζω να σκεφτομαι πως θεωρητικα οπου να'ναι τελειωνω και μετα.. δεν θα εχω τη δικαιολογια "ειμαι φοιτηρια ακομα" για να κανω τις "κρεπαλες" που ειπα πριν..
απατη!

Anonymous said...

Πόσο δίκιο έχεις...Κι εγώ όταν ορκίστηκα, τις ίδιες σκέψεις έκανα...Βέβαια, εγώ ανήκω μάλλον στους "αχάριστους", δεν έζησα τα φοιτητικά μου χρόνια όπως τα ήθελα και δυστυχώς το πληρώνω..και τι δε θα έδινα να γύριζα τον χρόνο πίσω...Αλλά πρέπει να ζήσω το τώρα....έτσι δεν είναι?Δεν πρέπει να φανώ και τώρα αχάριστη.Καλό σου απόγευμα.

Iliaxtida said...

domenica
συμφωνω απολυτα!και προσπαθω να το τηρω αυτο.η διψα για μαθηση δεν πρεπει να σταματαει ποτε, για να εισαι παντα φοιτητης, ακομα κ αν τα φοιτητικα χρονια εχουν παρελθει..!!

φανη
welcome back! προλαβαινεις ακομα. ετσι κ αλλιως καθε χρονια μπορει να εχεις διαφορετικο ποιντ οβ βιου για το πως θες να την περασεις και τι ειναι σημαντικο για σενα και να δινεις βαρος σ αυτο

ανωνυμη :)
πολυ βαρια η λεξη "αχαριστος-η" βρε παιδι μου.παρολα αυτα υπαρχει για να μας θυμιζει αυτο ακριβως που λες στην προτελευταια προταση..οτι πρεπει να ζουμε τη στιγμη και μονο(ατενιζοντας το μελλον φυσικα και μαθαινοντας απο το παρελθον)ακομα μπορεις να ζησεις τα φοιτητικα σου χρονια, ισως με διαφορετικο τροπο, αλλα μπορεις.καλη συνεχεια!