Dreams are renewable. No matter what our age or condition, there are still untapped possibilities within us and new beauty waiting to be born.

-Dale Turner-

Saturday, October 23, 2010

Γιατί οι άντρες να είναι τόσο αχάριστοι....?

Όπως καταλαβατε και από τον τίτλο ακολουθεί ένα άκρως σεξιστικό ποστ. Νομίζω έχω το δικαιώμα καθώς
1. δεν έχω αναφερθεί εδώ και καιρό σε κάποιο σχετικό θέμα
2. είμαι γυναίκα
3. έχουν μεσολαβήσει καταστάσεις που μου έχουν δώσει πέρα για πέρα το δικαίωμα να γράψω ένα τέτοιο ποστ.
Άντρες και αχαριστία λοιπόν. Δύο έννοιες άρρηκτα συνδέδεμένες . Αυτό που πρέπει να εξετάσουμε όμως είναι από πού πηγάζει αυτή η αχαριστία των ανδρών, η οποία δε συναντάται σε κανένα άλλο ον στην ίδια μορφή και όχι να πιάσουμε το θέμα επιφανειακά.
Οι άντρες ως γνωστόν από τα προϊστορικά χρόνια είχαν αναλάβει τα καθήκοντα που είχαν σχέση με το κυνήγι. Κυνηγούσαν για να φέρουν τροφή και όχι μόνο. Οι συνήθειες αυτές του κυνηγιού είχαν περάσει και σε άλλο επίπεδο. Στο επίπεδο του φλερτ. Οι άντρες από εκείνα τα χρόνια ήταν συνηθισμένοι να αναζητούν τη σύντροφό τους όντας εκείνοι οι κυνηγοι. Εν ολίγοις, διάλεγαν το θύμα τους, σήκωναν το ρόπαλο και όποιον πάρει ο χάρος. Στο τέλος η γκόμενα βρισκόταν στο πάτωμα να τη σούρνει ο επιτήδειος εραστής από το μαλλί. Πολύ όμορφα όλα αυτά. Τότε. Τώρα τι γίνεται. Γιατί μάλλον κάποια παρεξήγηση έχει γίνει. Με το τότε και το τώρα.
Και περνάμε στη σημερινή εποχή. Όπου οι άντρες μετά από τόσα χρόνια μέσα στα οποία παρουσιάζονται ως ιππότες, πρίγκηπες κλπ είναι πλέον όπως τους ξέρουμε σήμερα. Με τα υπαρξιακά τους, με τους δύσκολους χαρακτήρες τους, με τις υψηλές τους απαιτήσεις με τα στάνταρτντς τους και όλα τα συναφή. Ουδεμία σχέση δηλαδή με το πως τους έχουμε συνηθίσει όλον αυτόν τον καιρό. Αλλιώς τους αφήσαμε και αλλιώς τους βρήκαμε εν ολίγοις..! (το ανέφερα και στην αρχή, θα είναι ένα σεξιστικό ποστ) Χωρίς να μιλάμε για το πόσο δειλοί είναι ειδικά όταν πρόκειται να προσεγγίσουν το αντίθετο φύλο. Εκείνοι λένε ότι εμείς τους έχουμε κάνει έτσι. Εμείς λέμε το αντίθετο. Και πάει λέγοντας.
Για να μην ξεφεύγουμε όμως από το αρχικό πόιντ, η αχαριστία που έχουν αναπτύξει τελευταία μπορεί να έχει σχέση με όλα αυτα;Και αν ναι, πώς;
Λοπόν. Έχουμε και λέμε. Άντρας: κυνηγός. Ο άντρας με τα νέα του χαρακτηριστικά(αυτά που αναφέρθηκαν παραπάνω όπως και πολλά άλα σχετικά) προσεγγίζει μια κοπέλα. Αν η δειλία υπερισχύει τον προσεγγίζει αυτή, ή έστω τον διευκολύνει. Αν ο άντρας δεν ξενερώσει (διότι είπαμε είναι κυνηγός πάνω απ'όλα)το πράγμα προχωράει. Η καλύτερη τακτική είναι να του κάνει η γυναίκα τη δύσκολη αρχικά ώστε να νιώσει ότι έχει καταφέρει ο ίδιος να τη ρίξει. Η αχαριστία ξεκινάει σε αυτό εδώ το σημείο.Όταν ο άντρας έχει ρίξει την κοπέλα και εκείνη αρχίσει να δείχνει πιο πολύ το ενδιαφέρον της. Τότε εκείνος θεωρώντας την πλέον σίγουρη αρχίζει να το παίζει χαλαρός και άνετος. Σε βάθος χρόνου τον πιάνουν τα υπαρξιακά του, περνάει τις φάσεις του και εννοείται ότι η κοπέλα δεν μπορεί να τον βοηθήσει σε κάτι, δεν είναι σίγουρος αν θέλει να συνεχίσει μαζί της και διάφορα τέτοια. Ξαφνικά η κοπέλα κουράζεται, αραιώνει εκείνη, αδιαφορεί αισθητά και τότε είναι που ο κυνηγός μας επανέρχεται και αποφασίζει να την διεκδικήσει ξανά.
Όταν μία γυναίκα θέλει να δώσει και δίνει τότε ο αντρας τη θεωρεί δεδομένη. Αυτό σημαίνει ελεύθερος χώρος για δημιουργία προβληματικών καταστάσεων τύπου "Πιέζομαι", "Δεν ξέρω τι θέλω", "Δεν είμαι σίγουρος" κλπ. Όταν μια γυναίκα αδιαφορεί ο άντρας την κυνηγά.
Εν τέλει νομίζω ότι η αχαριστία αυτή πηγάζει από το συνεχές κυνηγετικό ένστινκτο του άντρα, το οποίο έχει ανάγκη να νιώθει συνεχώς ότι είναι ενεργό, χωρίς όμως να ενεργοποιείται τη σωστή στιγμή (π.χ. για να προσεγγίσει μια κοπέλα) αλλά κάθε φορά που νιώθει ότι η γυναίκα έχει χάσει το ενδιαφέρον της (εγωισμό να το πω;!). Από την άλλη, όταν νιώσει ότι η γυναικα μετατρέπεται ή πάει να μετατραπεί σε κυνηγό νιώθει αυτομάτως θύμα, πράγμα που εναντιώνεται στη φύση του και, αμύνεται. Ο τρόπος που αμύνεται έιναι λίγο άγαρμπος συνήθως και μπορεί να πληγώσει την κοπέλα, αλλά δυστυχώς έτσι έχει μάθει να φερεται κάποιος όταν νιώθει ότι απειλείται. Χωρίς πολλή σκέψη. Οπότε μάλλον η χαρακτηριστική αχαριστία των ανδρών πηγάζει από ένα παλιό ένστινκτο το οποίο τη σήμερον ημέρα δε λειτουργεί πλέον σωστά.

14 comments:

zekia said...

οι άντρες όπως και οι γυναίκες αλλάζουν πλέον κατευθυνόμενα και προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις. Οι άντρες τείνουν να γίνονται αιώνιοι εργένηδες, και οι γυναίκες πετυχημένες-ανεξάρτητες. Τα δυο φύλα βαδίζουν προς αντίθετες κατευθύνσεις και αυτό είναι η πηγή όλου του κακού. Ή μάλλον όχι. Η πηγή του κακού είναι ο εμβολιασμός με εγωισμό. Η καραμέλες τύπου "πρέπει να τα πηγαίνεις πρώτα καλά με τον εαυτό σου", "κοίτα την ευτυχία σου", "αν δεν είσαι σαν ατομο ευτυχισμένος δε θα είναι και η σχέση σου", αυτά που ακούμε κάθε μέρα απο παντού και μας έχουν έχουν κάνει παραφουσκωμένα εγω. Δεν αγαπάμε πλέον, απλά ψάχνουμε για κάποιον ο οποιός δεχθεί να γίνει μέρος των όσων αγαπάμε.

Ρούντιγκερ said...

αχ πώς σε καταλαβαίνω...
τί θα έλεγες να για ένα ποστ με θέμα " άντες και ασυνέπεια μιά σχέση αγάπης" ; ;)

Iliaxtida said...

@zekia
η αληθεια ειναι οτι οντως πιστευω πως για να εισαι καλα με τους γυρω σου πρεπει να εισαι πρωτα καλα με τον εαυτο σου αλλα να μην το παρακανεις και στο τελος υπερισχυει η εγωπαθεια...Οσο για τους ρολους ειναι μια ιστορια που καλυτερα να μην την αναλυσουμε τωρα..!

@Ρουντινγκερ
εγω λεω να κανουμε ενα φορουμ και να ανεβαζουμε τα παραπονα μας, να τα συζητημε,ξεκατινιασμα κανονικα :Ρ Τουλαχιστον να μας βγει το αχτι βρε αδερφε!! ;)

Θειος Σκρουτζ $$$$ said...

η κατάσταση έχει ώς εξής:
όσο ξεφεύγει ο άνθρωπος απο τη φτώχεια και την εξαθλίωση, τόσο η φύση φροντίζει να μήν δημιουργούνται ζευγάρια (και κατ'επέκταση τεκνοποίηση) για τον απλούστατο λόγο ότι δεν απειλείται η επιβίωσή τους ή η μακροβιότητα τους..
έτσι εξηγείται το φαινόμενο οι εξαθλιωμένες αφρικάνες να γεννοβολούν αβέρτα (μετά απο υποτυπώδες πρωτόγονο ζευγάρωμα) ενώ στίς ανεπτυγμένες κοινωνίες να υπάρχει σοβαρή υπογεννητικότητα..
ο άνθρωπος απο την καλοπέραση γίνεται μαλθακός, στριφνός, εκκεντρικός, ανεπαρκής και γενικά εκφυλίζεται.. το ζευγάρωμα δεν μπορεί να γίνει γιατί δεν υπάρχουν οι γνήσιες φυσικές προϋποθέσεις..
η ανάγκη για επιβίωση κάνει το ζευγάρι να εννωθεί και να παραμείνει ενωμένο.. ο αγώνας της επιβίωσης εξαναγκάζει τα άτομα να ζευγαρώσουν για να τραβήξουν μαζί αγκομαχόντας μόνοι τους πλέον την ανηφόρα της ζωής..
φτάσαμε σε εποχές τριαντάρες, σαραντάρες (και αντίστοιχα αρσενικοί) να τούς ταίζουν ακόμα οι γέροι τους (ή να τούς συμπληρώνουν τα τεράστια ελλείματά τους)..
το ζευγάρωμα γίνεται πλέον για σεξουαλική εκτόνωση ή για άλλους λόγους κοινωνικής προβολής (γεγονός που εγγυάται το εφήμερο και το αδιέξοδο της σχέσης)..

η γυναίκα και ο άντρας είναι σαν το τόξο και το βέλος.. το κάθε ένα είναι άχρηστο χωρίς το άλλο..

http://www.mycomics.gr/women/the%20song%20of%20Hiawatha.htm

Iliaxtida said...

wow! να και μια βασιμη εξηγηση.... Αυτο με το τοξο και το βελος πολυ μου αρεσε :)

Θειος Σκρουτζ $$$$ said...

το αγόρι που έρχεται σε επαφή με ένα κορίτσι έχει ένα υποσυνήδειτο σκοπό.. να σπείρει στο χωράφι της..
αυτό είναι το εύκολο μέρος.. το δύσκολο είναι να σπείρει τούς καρπούς.. εκεί υπάρχει οικονομική υποχρέωση και κατ'επέκταση δέσμευση, εργασία, πειθαρχία, αγώνας, επιμονή και υπομονή (για τη διατήρηση της οικογένειας που θα προκείψει απο το "όργωμα και τη σπορά").. η γυναίκα χρησδιμοποιεί το "χωράφι" σαν δόλωμα για να προσελκήσει έντιμο και φιλότιμι γεωργό και νοικοκύρη να υποστηρίξει το όλο project που θα προκήψει.. οι αρσενικοί την ψιλιάζονται τη φάση και στρίβουν διακριτικά.. (κάναμε ότι κάναμε άντε γεια χαρά).. κανείς δεν θέλει να μπεί στη διαδικασία ανάληψης ευθυνών και αποπληρωμής του χρέους.. η γυναίκα έχει το δραματικό ρόλο να αναζητά και να προσελκύει "ικανό και πρόθυμο μακροχρόνιο επενδυτή" για τη δημιουργία και στη συνέχεια στη στήριξη του νοικοκυριού της..

Iliaxtida said...

κανονες της φυσης.μαλλον.δεν ξερω κατα ποσο ισχυουν πια

Anonymous said...

Έχεις ακούσει όμως που λένε και ότι οι γυναίκες είναι σαν τα γραμματόσημα, αν θες να κολλήσουν τότε φτύσ'τες?

Άκου ποια είναι η αιτία ΟΛΩΝ των κακών. η φίλη ΖΕΚΙΑ έπεσε πιο μέσα απ'όλους έως τώρα.

Ζούμε σε μία διεστραμμένη εποχή που πάνω απ'όλα παροτρύνει τον καθένα μας να κοιτάει την εαυτουλάρα του και μόνο. Δες γύρω σου Ράνια... περιοδικά, ταινίες, εφημερίδες, σειρές στην τηλεόραση. Παντού μα παντού περνάει το μήνυμα Είσαι ο πιο γαμάτος/η από όλους! Πάτα τους όλους! Γαμάς και δέρνεις! Περιοδικά αντρικά σου λένε πώς να ρίξεις τα μουνάκια (συγνώμη για τις εκφράσεις) και περιοδικά για τις γυναίκες λένε πως η γυναίκα είναι το αφεντικό και δεν τους χρειαζόμαστε μωρέ τώρα πια τους κακομοίρηδες τους άντρες. Για να μη μιλήσω για εμμονές που καλλιεργούν για το σώμα μας, στον καθένα. Και καταλήγουμε κομπλεξικοί.

Η γυναίκα σου λέει τώρα έχει αμάξι, οδηγεί, έχει εισόδημα, τι διαφέρει απ τον άντρα? Αποτέλεσμα, περνάει το μήνυμα ότι γράφουμε τους άντρες, δεν τους έχουμε ανάγκη, ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ.
Απομακρυνόμαστε ο ένας απ τον άλλο,
και μετά αναρωτιέστε εσείς που πήγαν οι άντρες, και εμείς γιατί οι γυναίκες έχετε γίνει έτσι.

Δες τηλεόραση. Singles, θεωρίες της Ράνιας, μαλακίες... Οι άντρες οι άχρηστοι, οι άντρες που είναι αιώνια παιδιά και εμείς οι γυναίκες πρέπει να τους κάνουμε καλά. Sex and the city, οι ίδιες μαλακίες. Αξίες όπως αγάπη οικογένεια έρωτας (που θα έβλεπες παλιά στην ΤV) αντικαταστάθηκαν τώρα με σεξ, χρησιμοποίηση του αλλουνου, εφημερες καταστασεις και ΕΓΩΠΑΘΕΙΑ.

Οι άντρες είμαστε ίσως και πιο θύματα, παρά την φεμινιστική σου στάση Ράνια.

Πρώτον, γιατί γύρω μας η κοινωνία ΘΗΛΥΚΟΠΟΙΕΙΤΑΙ μάλλον παρά τείνει προς ισότητα. Αυτό έχει να κάνει με ορμόνες που μας ταϊζουν, μην πας μακριά. Παντού ζάχαρες και οιστρογόνα στα φαγητά. Οπότε οι άντρες γινόμαστε γυναίκες και οι γυναίκες παθαίνετε καρκίνους στο μαστό.

Δες: Παντού γύρω μας αδερφές. (δεν έχω κάτι με τα παιδιά αλλά βιολογικά είναι λάθος, δυστυχώς).

Δεύτερον, γιατί κάτι που η συντριπτική πλειοψηφία δεν γνωρίζει, είναι πως το φεμινιστικό κίνημα και η απελευθέρωση των γυναικών ήταν κατευθυνόμενη αλλαγή στην κοινωνία των δυτικών χωρών (θυμήσου, 1960ς, χίπηδες, φεμινιστριες κλπ, εκει ξεκινησαν όλα). Ο λόγος ήταν απλός, για να φορολογείται και το υπόλοιπο μισό του πληθυσμού. Έως τότε οι περισσότερες γυναίκες κάθονταν σπίτι. Αν τους δώσεις εισόδημα και αμάξι, τις φορολογείς. Δε θα επεκταθώ αλλά όσα λέγονται για τα τραπεζικά συστήματα που πίνουν το αίμα των λαών είναι 100% αληθινά.

Τελοσπάντων , το θέμα είναι απλό...

Η γυναίκα πρέπει να είναι γυναίκα.
Ο αντρας άντρας. Και δεν εννοώ με την έννοια του ροπάλου και των προιστορικών χρόνων. Εννοώ πως
γύρω μου βλέπω ΣΥΝΕΧΩΣ κοπέλες που σου δείχνουν πως δε σε θέλουν, δε σε έχουν ανάγκη. Μόνο που δε το φωναζουν. Αντί να σε αγαπήσουν, αντί να επιθυμούν αληθινή αγάπη, σε βλέπουν αφ υψηλού, και μετά λες εσυ εμας αχαριστους.

Όσο για μερικούς από μας που πηδάνει μια κοπέλα και μετά πάνε σε άλλη, κι εδώ το μεγάλο πρόβλημα είναι ο εγωκεντρισμός. Θέλω να αποδείξω (σε μένα , στο φίλο μου, σε οποιονδηποτε) πως μπορω να κατακτω πολλες γυναικες. Μαλακια, το ξέρω. Εξακολουθώ να πιστεύω πάντως πως γύρω μας τα πάντα ωθούν τους ανθρώπους μακριά απ την αγαπη και αυτή ειναι η αιτία όλων των κακών.

Iliaxtida said...

ο καθενας βλεπει με τα δικα του ματια και κρινει. Παντως εχω καποιες Χ εμπειριες, κ νιωθω οτι τελευταια οι αντρες πραγματικα εχουν γινει πολυ αχαριστοι και εγωκεντρικοι.Απορω απο τη μια αλλα απο την αλλη προσπαθω καπως να το δικαιολογησω, χωρις ομως να υποστηριζω οτι και οι γυναικες εχουν καλυτερες συμπεριφορες.
Αυτο το θεμα παντως εχει τραβηξει πολυ το ενδιαφερον, δεν μπορω να πω...!
(σε ξερω εσενα ομως,ποιος
εισαι?-νομιζω καταλαβα)

Anonymous said...

ambient mousiki
imarmeni.blogspot.com

ΗΛΙΑΣ ΠΕΛΕΚΗΣ said...

ΕΓΩ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΧΑΡΙΣΤΕΣ. ΟΛΑ ΤΟΥΣ ΦΤΑΙΝΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΘΕΤΙΚΟ.ΠΑΝΤΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΤΡΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΙΧΝΟΣ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗΣ.
ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΚΑΠΟΤΕ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΝΑΡΩΤΙΟΥΝΤΕ ΤΙ ΦΤΑΕΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΣΦΑΛΜΑΤΑ ΤΟΥΣ.

Anonymous said...

άρα ο άντρας ΕΓΙΝΕ κηνυγός στην κοινωνία, άρα ΔΕΝ μιλάμε για "ένστικτο"

(logic terrorism)

Iliaxtida said...

@anonymos
μιλαω για το τωρινο ενστινκτο, αυτο που απεκτησε με το που εγινε κυνηγος οπως λες

Iliaxtida said...

ΗΛΙΑ
ολοι οι ανθρωποι μπορει να εμφανισουν δειγματα αχαριστιας που κ που