Dreams are renewable. No matter what our age or condition, there are still untapped possibilities within us and new beauty waiting to be born.

-Dale Turner-

Sunday, May 11, 2008

Όλα Τέλεια IV

Με Αριστετέλη είχε κοιμηθεί το προηγούμενο βράδυ, κάποιος άλλος όμως την ξύπνησε με ένα τηλεφώνημα. "Έλα, είσαι εκεί; Τα 'μαθες; Πρέπει να κρατήσεις την ψυχραιμία σου.. Ο Χ. Τον δολοφόνησαν χθες το βράδυ. Το έχει και πρωτοσάλιδο η Ε. " Έκλεισε απότομα το ακουστικό και σήκωσε τα μάτια της στον καθρέφτη απέναντί της που την κοίταζε. Άδειο βλέμμα, άδειος και ο καθρέφτης. Έκλεισε με δύναμη την πόρτα πίσω της και βγήκε τρέχοντας από το σπίτι. Στο πρώτο περίπτερο που βρήκε την Ε. σταμάτησε. 'Η πιο τέλεια σχεδιασμένη δολοφονία των τελευταίων ετών.' , με μεγάλα μαύρα γράμματα. Δίστασε στην αρχή, αλλά τελικά την πήρε. Άρχισε να διαβάζει βιαστικά το άρθρο. Τι είχαν γράψει λοιπόν γι' αυτή και την αποτρόπαιη-σύμφωνα πάντα με εκείνους- πράξη της; 'Το πτώμα βρέθηκε ακριβώς μία ώρα μετά το φόνο, στη 1:00 της επομένης στο σπίτι του... Δεν υπηρχε σημάδι αίματος πουθενά ούτε και σημαδια στο σώμα του... Τα δακτυλικά αποτυπώματα είχαν εξαφανιστεί, καθώς και οποιουδήποτε άλλου είδους στοιχείο... Οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση εικάζουν ότι μπορεί να δηλητηριάστηκε, αν και καμία ξένη ουσία δε βρέθηκε στο αίμα.' Έκλεισε την εφημερίδα και προχώρησε προς τη γέφυρα. Ακουμπισμένη με τους αγκώνες έμεινε να κοιτάει κάτω. Εκεί υπήρχε ποτάμι κάποτε. Θυμάται όταν ήταν μικρή το νερό να τρέχει χείμαρρος. Μα κάποτε όλα ήταν διαφορετικά. Και τα συναισθήματά της, χείμαρρος που είχε στερέψει...

6 comments:

Εν Πλω said...

Συνεχίζεται

Εκ της Διευθύνσεως του Ηλιαχτιδομπλόγκ
Τομέας Εταιρικής Επικοινωνίας
Τμήμα Εξυπηρέτησης μπλογκοαναγνωστών

:)

Υ.Γ. 1: Χαίρομαι που επιτέλους πρωταγωνιστεί κι η δημοσιογραφία σ' ένα διήγημα!

Υ.Γ. 2: Ποτέ μην πιστέυετε ό,τι διαβάζετε στις εφημερίδες!

Υ.Γ. 3: Μου αρέσει πολύ αυτή η ιστορία (αλλά και η επιλογή σου να τη γράφεις σε συνέχειες)! Παρεμπιπτόντως, κάποτε γινόταν αυτό και στις εφημερίδες.

Iliaxtida said...

to the manager of Iliaxtida Public Relations

Υ.Γ.1 Αναγκαιο κακο βλεπεις!!!
Υ.Γ.2 Το ξερουμε :Ρ Αλλα κτ θα ξερεις εσυ παραπανω!!!
Υ.Γ.3 :)

Byronas said...

Keep it coming.

Iliaxtida said...

i do :)

Jason said...

Εεεντάξει, έχουμε και πτώμα πλέον, η ιστορία είναι κομπλέ.

Iliaxtida said...

xe!!