Dreams are renewable. No matter what our age or condition, there are still untapped possibilities within us and new beauty waiting to be born.

-Dale Turner-

Tuesday, August 28, 2007




Στις 8 Ιουλίου συγκεντρωθήκαμε για την Πάρνηθα.

Στις 29 Αυγούστου συγκεντρωνόμαστε για την Ελλάδα, σε όλη την Ελλάδα.

Ας διαδώσουμε το μήνυμα σε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο και ας φροντίσουμε εκείνο το απόγευμα να είμαστε όλοι στο Σύνταγμα ή σε κάθε κεντρική πλατεία κάθε πόλης της Ελλάδας, φορώντας μαύρα.


(καντε κλικ πανω στις εικόνες)

17 comments:

Anonymous said...

eprepe na eisai edw ston Pirgo Hleias pou spoudazw na deis to xali tous... Ta katastrepsane ola. Distixws den afisan tpt

Haris said...

Και ακόμα που είσαι...

Iliaxtida said...

shoorty,haris
πηγα στην συγκεντρωση στο συνταγμα.ειχε μαζευτει πολυς κοσμος.εφυγα ομως με ενα περιεργο συναισθημα απογοητευσης και ανησυχιας.."τι βγηκε απο ολο αυτο...;" σκεφτομουν ολη την ωρα στο δρομο για το σπιτι....

Anonymous said...

To thema den einai na ginei mia diamartiria paidia. to thema einai na katalavei o kosmos poso mlkes einai oi politikoi pou mas kivernousan kai mas kivernoun...Gia mia pirkagia tha eprepe na eimaste proetimasmenoi san kratos. Oxi afo to mpaxalo pou eidame na simvenei 3 meres twra... Ti na pw ELEOS

Emy said...

Όταν καταλάβουμε τι είναι πραγματικά αυτοί που μας κυβερνούν ίσως καταφέρουμε και αλλάξουμε κάτι...

squarelogic said...

για τις δικες μας ευθυνες τιποτε ρε παιδια?

ποιοι τους εξελεξαν κι αυτους και τους προηγουμενους?

ποιοι επιτρεπουν στην τοπικη αυτοδιοικηση να ξοδευει αφειδως για παρατες,αντι να φροντισουν να ειναι ετοιμοι για τετοιες περιπτωσεις?

ποιοι δεν κανουν τιποτε να σωσουν το διπλανο χωριο και περιμενουν να τους σωσει "το Κρατος"συνεχιζοντας το ταβλι στο καφενειο?
(εχω μαρτυριες και τα λεω αυτα...)

ποιοι κοιταν να εκμεταλλευθουν αισχρα την δυστυχια των γειτονων τους?(βλ.ξενοδοχους που ζητουσαν 150 ευρω απο πυροπαθεις)

ποιοι αφηνουν τα σκουπιδια τους στο δασος,καινε χορτα ή κανουν οξυγονοκολληση με 8 μποφορ,θελουν βοσκοτοπια,θελουν οικοπεδα?

αν το καλοσκεφτειτε,εχουμε αυτους που μας αξιζουν ως λαος...

Iliaxtida said...

εχει δικιο ο squarelogic.αυτοι που φταινε βρισκονται αναμεσα μας.ισως να φταινε λιγοτερο οι πολιτικοι και το "κρατος" και περισσοτερο εμεις...ξερουμε παντα να ριχνουμε το φταιξιμο στους αλλους και να βγαζουμε τον εαυτο μας απεξω.μονο οταν καταλαβουμε οτι εμεις φταιμε και αναλαβει ο καθενας τις ευθυνες του,μονο τοτε θα τα καταφερουμε
Ποιος απο εμας ειπε:"ναι εγω ψηφισα τους μαλακες που μας κυβερνουν.εγω τους αφησα να διαλυσουν τη χωρα μου χωρις να διαμαρτυρηθω.εγω φταιω για οτι συμβαινει σημερα."

Elias said...

Η Ελλάδα δεν αλλάζει, να το ξέρετε αυτό. Μην περιμένετε να δείτε ουσιαστικές βελτιώσεις.
Η ίδια η χώρα είναι ξοφλημένη περίπτωση.

Iliaxtida said...

κουνουπι
δεν πιστευω οτι πρεπει να απογοητευομαστε ετσι...αλλα ειναι δυσκολο να ανακμψει η ελλαδα ολοκληρωτικα.απο την αλλη,πρεπει να τη βοηθησουμε περισσοτερο.ο καθενας την παρτη του κοιταει...παντως το σκεφτομαι να ψηφισω...

Elias said...

Όταν ήμουν μικρότερος, πίστευα κι εγώ ότι η Ελλάδα μπορεί ν' αλλάξει. Μετά όμως από πολλές απογοητεύσεις, το πήρα σε κάποια στιγμή απόφαση: τίποτα το ουσιαστικό δεν αλλάζει στη χώρα.
Ο καθένας κοιτάζει την πάρτη του, γράφεις. Φοβάμαι πως αυτό θα το διαπιστώνεις συνεχώς καθώς θα μεγαλώνεις και θα μπαίνεις περισσότερο μέσα στα πράγματα.

Δε θα έγραφα τίποτα, με συγκίνησε όμως ο προβληματισμός σου μετά τη συγκέντρωση, "τι βγήκε από όλο αυτό;"

Iliaxtida said...

ναι,η αληθεια ειναι οτι το διαπιστωνω καθε μερα και περισσοτερο αλλα ακομα δν εχω απογοητευτει πληρως.Για την ελλαδα ειλικρινα δεν ξερω αν μπορει να αλλαξει η οχι.Απλα ελπιζω γιατι το να χανεται η ελπιδα ειναι το πιο ασχημο πραγμα

Elias said...

Η ελπίδα όμως δεν είναι αναγκαστικά αρετή στη ζωή. Πολλές φορές, αυτό που ονομάζουμε 'ελπίδα' θα ήταν καλύτερα να το λέγαμε 'βλακεία' ή 'αφέλεια'.

Iliaxtida said...

υπαρχει η αισιοδοξη και η απαισιοδοξη οπτικη..διαλεγεις και παιρνεις.. :)

Anonymous said...
This comment has been removed by the author.
Iliaxtida said...

shoorty,
γτ το διέγραψες?? :D
συμφωνω παντως

squarelogic said...

κουνουπι,μην απογοητευεις ετσι τους νεωτερους-δε νομιζω να σου αρεσει μια κοινωνια με παραιτημενα καταναλωτικα ζομπι.

Και εγω βλεπω συχνα το ποτηρι μισοαδειο,και συχνα αναρωτιεμαι αν μπορει να αλλαξει εστω κι ενα πραγμα-κατεληξα ομως οτι καθενας μας εχει υποχρεωση προς τον εαυτο του να τηρει πρωτα ο ιδιος αυτα που επιθυμει,να κρατα ο ιδιος την σταση που θαθελε να βλεπει και στους αλλους,και ,που ξερεις,μπορει ετσι να επηρεασεις και 1-2 αλλους,κι αυτοι με τη σειρα τους καναδυο ακομα κ.ο.κ.

Επιπλεον ζουμε στη θαυμαστη εποχη του ιντερνετ,και οπως βλεπεις καθενας μας μπορει να προβαλλει τις αποψεις του,και μαλιστα σε κοινο με παρομοιους προβληματισμους,χωρις να χρειαζεται να ειναι στο "κυκλωμα" για να δημοσιευτει.Μην υποτιμας τη σημασια του.

Ενας αισιοδοξος πεσιμιστης...

Iliaxtida said...

squarelogic
φυσικα και μια κοινωνια με παραιτημενα ζομπι ειναι ό,τι χειροτερο.ολοι μας πρεπει να προσπαθουμε,αλλα νομιζω πως ειμαστε μονοι μας.Κατι πρεπει να αλλαξει ολοκληρωτικα..
Βλεπεις ολα αυτα τα χοντρα γκριζομαλλικα ανθρωπακια στη βουλη που βγαζουν κτ ασυναρτητες κραυγες(γιατι περί μίας ρατσας προκειται) και δεν ξερεις τι να ψηφισεις..και αν αξιζει να ψηφισεις αυτους..
Οπως στην ταινια που εβλεπα προχθες("εκεινο το καλοκαιρι",ιταλικη για οσους ενδιαφερονται) που κτ παιδια φανταζονταν την πολιτεια να κυβερνειται απο 20ρηδες.. :)