Dreams are renewable. No matter what our age or condition, there are still untapped possibilities within us and new beauty waiting to be born.

-Dale Turner-

Thursday, May 10, 2007

Παραμύθι για έναν ξένο

Μέρος Ι "Η αρχή"

Τον είδα μέσα στο λεωφορείο. Καθόταν σε μία θέση δίπλα στο παράθυρο. Σκυφτός. Μιλούσε. Κάτι έλεγε στον εαυτό του.. Ή σε όποιον θα είχε τη διάθεση να τον ακούσει.. Κάθισα δίπλα του, αλλά μάλλον ούτε εγώ είχα τη διάθεση να ακούσω αυτά που έλεγε, καθώς το επόμενο λεπτό είχα τα ακουστικά στα αυτιά μου και ξεχνιόμουν ανάμεσα σε Φάμελλο και Caiser Chiefs. Τον φαντάστηκα.. Σε έναν άλλο τόπο.. Σε έναν άλλο χρόνο. Να είναι ο εαυτός του, όχι μόνο για εκείνον.. Αλλά και για τους άλλους..

Και το παραμύθι ξεκινά…

Σε μια χώρα μακρινή, μακριά από λύπες και στενοχώριες, από άγριες νύχτες και συννεφιασμένους ουρανούς, ζούσε ένας μάγος. Όχι τόσο εντυπωσιακός στην όψη, μα αξιοθαύμαστος στην καρδιά. Το καλό ήταν το πρώτο του μέλημα. Αν και με κοφτερό μυαλό, γνωρίζοντας ό, τι υπήρχε και δεν υπήρχε από μάγια, ποτέ στη ζωή του δε χρησιμοποίησε σκοτεινή μαγεία, παρά μόνο όταν χρειάστηκε, κυρίως για να προστατέψει κάποιον. Ποτέ του όμως δεν κατάφερε να αγαπήσει και να αγαπηθεί με τη δύναμη που δίνει ο έρωτας.. Ούτε ερωτεύτηκε πραγματικά ποτέ. Αυτό όμως δεν τον απασχόλησε, ούτε τον προβλημάτισε. Ήξερε ότι είχε ένα μεγάλο χάρισμα, τη ζεστή του καρδιά. Που τον έκανε να αγαπά όλο τον κόσμο, ότι υπήρχε και κινούταν γύρω του. Γιατί λοιπόν να θέλει να αγαπά μόνο έναν άνθρωπο όταν μπορούσε κάτι πολύ μεγαλύτερο; Τουλάχιστον αυτό πίστευε-το ένιωθε όμως; Και πράγματι, τελευταία ένιωθε μέσα του ένα ανεξήγητο κενό, που όλο και μεγάλωνε.. Από τι να προερχόταν; Δεν ήταν σίγουρος να εξηγήσει. Γι’ αυτό και το προσπερνούσε. Η μέρα του έτσι κι αλλιώς ήταν γεμάτη από δραστηριότητες, μαγικά, ανθρώπους, τη φροντίδα των ζώων(ένας μάγος πάντα φροντίζει ζώα), και, όπως έκανε όλη του τη ζωή, να βοηθά όσους έχουν ανάγκη-και μη.

Μια συνηθισμένα όμορφη μέρα έφτασε στο κατώφλι του ένας ξένος. Ο μάγος μας τον βρήκε λιπόθυμο καθώς γυρνούσε στο σπίτι το βράδυ και αμέσως τον έβαλε να ξαπλώσει σε ένα από τα δύο κρεβάτια του μικρού, αλλά πολύ ζεστού, σπιτιού του. Αφού του έδωσε να φάει και του έφτιαξε ένα ζωμό από δυναμωτικά βότανα, ο ξένος συνήλθε και άρχισε να του διηγείται την ιστορία του…

(συνεχίζεται…)

7 comments:

γιωργος said...

Αναμένω τη συνέχεια...Μου έκαναν εντύπωση οι φράσεις "ποτέ του όμως δεν κατάφερε να αγαπήσει και να αγαπηθεί με τη δύναμη που δίνει ο έρωτας...Ούτε ερωτεύτηκε πραγματικά ποτέ"

Mathilde said...

Μου έχει τύχει κι εμένα να βλέπω ανθρώπους (στο δρόμο, στο λεωφορείο, παντού)και να φαντάζομαι ότι θα ταίριαζαν καλυτερα σε μία άλλη εποχή ή χώρα..
Αλλά τόση φαντασία πια..!

(Καλό είναι αυτό!)

Σε περιμένει πρόσκληση στο μπλογκ μου, αλλά θα προτιμούσα να τελειώσεις το παραμύθι και μετά να ασχοληθείς με αυτό. Θέλω να δω τι θα γίνει να πάρει!

Iliaxtida said...

axenbax
το παραμυθι ειναι ετοιμο αλλα μου φανηκε πολυ μεγαλο για να το δημοσιευσω σε ενα post.Ασε που ετσι ειναι καλυτερα γιατι εχει και λιγη αγωνια αποτι μπορω να διακρινω!! :)

Mathildaki
Ειδες?? :D
Θα ανταποκριθω στην προσκληση σου μολις το τελειωσω..thanks!

114ΛΕΞΕΙΣ said...

Περιμένω καιεγώ την συνέχεια.
Καλημέρα :)

Iliaxtida said...

padrazo
δε δημοσιευω συχνα γιατι διακοπτεται η συνδεση με τη σελιδα οταν παω να στειλω νεο ποστ και δεν ξερω γιατι.Οποτε δημοσιευω απο τη σχολη κυριως.Για τριτη παει δηλ.τωρα.. :(

Kallitexnes said...

Αναμφίβολα γλυκό...

Αυτό είναι αρκετό πιστεύω μέχρι τη συνέχεια...

Πάντως back 2 reality είναι καλό να γνωρίζεις ανγνώστους...

...Με μία μικρή και απλή συζήτηση βλέπεις μία ηλιαχτίδα μιας άγνωστης για εσένα υπόστασης της Ζωής. Σωστά?

Κάτι σαν τις ζωές που περνάς διαβάζοντας ένα βιβλίο...

περίεργο αυτό για το posting... ακόμα και με pstn δεν υπάρχουν τέτοια προβλήματα... ούτε firewall μπορεί να εμποδίζει κάτι τέτοιο... Δοκίμασε με διαφορετικό browser μπας και δεις διαφορά...

-Βασίλης

Iliaxtida said...

kallitexnes
καλε που ησασταν κρυμμενοι εσεις?? :)
..Ναι,ωραιο ειναι κ αυτο.Στις περιπτωσεις οπου υπαρχει συζητηση βεβαια..Αν και καμια φορα ειναι πιο ωραιο να μην υπαρχει γιατι ξυπναει περισσοτερο η φαντασια τοτε...
Α,με το δικο ου υπολογιστη ολα να τα περιμενεις.Οταν γραφω μεγαλο κειμενο(πανω απο 10 σειρες ας πουμε)τοτε το παθαινει..Θα δω τι θα κανω.Για την ωρα με βολευει κ η σχολη..Ετσι κ αλλιως βαρεμαρα πεφτει στους υπολογιστες.χιχι! :)