Dreams are renewable. No matter what our age or condition, there are still untapped possibilities within us and new beauty waiting to be born.

-Dale Turner-

Thursday, May 24, 2007

Παραμύθι για έναν ξένο

Μέρος VI

«To τέλος του παραμυθιού»

Έφυγε αμίλητος αλλά μέσα του ήξερε πως αυτό δεν μπορούσε και δεν ήθελε να το κάνει. Άλλωστε προτιμούσε να αγαπάει απλά και αγνά όπως ήξερε, παρά να μπει σε έναν τέτοιο τρόπο σκέψης. «Όχι…όχι…», έλεγε συνεχώς και όλο έπεφτε σε βαθύτερη περισυλλογή. Τη σκέψη του διέκοψε ένα απαλό άγγιγμα στον ώμο. Ήταν η κοπέλα. «Γεια σου», του είπε. «Πραγματικά, η συζήτηση που είχαμε με βοήθησε πολύ να καταλάβω καλύτερα τον κόσμο και τον εαυτό μου. Ένιωθα πολύ αλαζονική που έκανα τέτοιες σκέψεις. Κατάλαβα όμως ότι ποτέ δεν πρέπει να πάψω να αναρωτιέμαι…» Την κοίταζε… Αυτή η γνώριμη λάμψη και εκείνη η ενέργεια που έπαιρνε από αυτή… Ένα ρίγος τον διαπέρασε. Όχι, δεν ήταν τα κρύο του δάσους.. «Ανακάλυψα κάτι… Κάτι πολύ μεγάλο, εκείνο το βράδυ… Ανακάλυψα εσένα… Η ψυχή σου πέταξε μπροστά μου και φανερώθηκαν όλα… Μα πώς μπορείς να έχεις τόσο ζεστή καρδιά..; Τόση αγάπη, δεκτικότητα και κατανόηση για τα πάντα..;» Η καρδιά του τώρα χτυπούσε δυνατά. Δε μιλούσε. Απλά την κοίταζε. Η ζεστασιά από την καρδιά του απλώθηκε σε όλο του το κορμί… «Μα ξέρεις τι συνέβη…; Την αγάπη αυτή που πλημμυρίζει την ψυχή σου την αγάπησα και ‘γω… Την ένιωσα να με αγκαλιάζει… Να βγαίνει σιγά σιγά από το βλέμμα σου και να πλημμυρίζει την ψυχή μου… Ερωτεύτηκα την ομορφιά σου… Μια ομορφιά που έχεις βαθιά μέσα σου και την άφησες απλόχερα μπροστά μου… Δεν ζήλεψα που αγαπάς έτσι. Που εγώ ίσως να μπορώ… Μάθε μου να αφήνω την ψυχή μου ελεύθερη... Μάθε μου τον κόσμο μέσα από την ψυχή σου…» Αυτό που ένιωθε τώρα σίγουρα δεν το είχε ξανανιώσει. Με το χέρι του άγγιξε τα μαλλιά και το απαλό της πρόσωπο. Εκείνη του έπιασε το χέρι στρέφοντας το βλέμμα της στον ουρανό. «Κοίτα», του είπε. «Ένα αστέρι πέφτει…». «Θα αγάπησε..»,της είπε. Και τη φίλησε..

Τότε ήταν που σηκώθηκα από τη θέση μου γιατί ήθελε να κατέβει. Τον ξανακοίταξα μια τελευταία φορά πριν βγει από τη μεσαία πόρτα του λεωφορείου. Έτσι λοιπόν αποφάσισα πως θα τον άφηνα να ζήσει για πάντα στη χώρα εκείνη.. Εκεί θα ήταν ευτυχισμένος… Σίγουρα..

12 comments:

Kallitexnes said...

Μας το έκοψες πάνω στο καλύτερο... μετά το φιλί περίμενα λεπτομέριες...

Δεν πειράζει όμως φτάνει που την αγάπησε(ή ερωτεύτηκε? -μου το ξεκαθαρίζεις? Τι ρωταω θα μ πεις)

"Ένα Αστέρι έπεσε -Θα αγάπησε..."
Μου άρεσε πολύ...(Αυτός θα ναι ο ιδανικός τρόπος παράδοσής μου σε μία. Αν ποτέ!...)

Περίμενα επίσης να κάνει την εμφανισή του ο εισπράκτορας, αλλά τα Παραμύθια είναι free-of-charge

:)

-Βασίλης

Iliaxtida said...

Bασίλη...!
Ντροπη..! :D Koιτα,δε λεει να σ εξηγω..Οπως το παρει κανεις..

Anonymous said...

Με ή χωρίς περαιτέρω λεπτομέρειες κι εξηγήσεις, πάντως η ιστορία ήταν πολύ όμορφη! ;)

Καλή σου μέρα! :)

Iliaxtida said...

i doda vinkeln
Σευχαριστω πολυ..Ηταν κατι πολυ αφθορμητο..!

Επισης! :)

Εν Πλω said...

Είχες δίκιο, τελικά. Ο Κοέλο είναι πολύ πιο σκοτεινός. Ο δικός σου μάγος τον κερδίζει στα σημεία!

Μεστή, ζεστή και ταξιδιάρικη ιστορία. Θά 'θελα να διαβάσω κι άλλες.

Υ.Γ.: Το λεωφορείο ποιας γραμμής ήταν; :)

Iliaxtida said...

Εν Πλω,
Σευχαριστω που με ενθαρρυνεις να δημοσιευσω κ αλλα παραμυθακια..Ηταν το 608 Γαλατσι-Ζωγραφου περνωντας απο Πατησιων

Iliaxtida said...

Α!Οσο για τον κοελο μαρεσει παρα πολυ.Δε θα ελεγα 'σκοτεινο' το γραψιμο του.Ισως να το χαρακτηριζα "απλα πολυπλοκο"..

Εν Πλω said...

Να συμφωνήσουμε ότι είναι εν γένει πολύπλοκο και εν μέρει σκοτεινό (κατά το άλλο μέρος φωτεινό!); :)))

Α, δεν έχω μπει σ' αυτό το λεωφορείο. Ανάλογή (τραυματική!) εμπειρία είχα στη γραμμή Χ95 Σύνταγμα-Αεροδρόμιο, που, όμως, λόγω άλλω σκέψεων και συνειρμών της στιγμής δεν οδήγησε τη φαντασία μου σε τόπο ανάλογο με του δικού σου παραμυθιού!

Υ.Γ. 1: Θα επισκεφθώ αυτές τις ημέρες και τους νέους σταθμούς του μετρό, προκειμένου να δω αν τα μαγνητικά πεδία των περιοχών αυτών βοηθούν την έμπνευσή μου!

Υ.Γ. 2: Βεβαίως και να δημοσιεύσεις κι άλλα παραμύθια. Η τέχνη -πρέπει να- ανήκει σε όλους!

Iliaxtida said...

Εν ΠΛω
Που ειναι οι νέοι σταθμοι του μετρο??Λεει θα γινει και στο Γαλατσι σε 4 χρονια(οταν δε θα μενω πια εδω!!) :Ρ Παντως, τα διαφορα μερη στην Αθηνα,περα απο τα μεσα συγκοινωνιας μπορουν να σου εμπνευσουν διαφορες σκεψεις.. :)

Εν Πλω said...

Οι νέοι σταθμοί του μετρό που λειτουργούν από προχθές είναι οι: Κεραμεικός, Ελαιώνας και Αιγάλεω (σαν δελτίο Τύπου του υπουργείου Μεταφορών ακούγομαι!).
Ναι, έχει υπογραφεί η σύμβαση για το Γαλάτσι, αλλά το κόβω "χλωμό" να είναι έτοιμη η επέκταση σε 4 χρόνια. Καλύτερα να μετακομίσεις νωρίτερα! :)

Πράγματι, η Αθήνα σου εμπνέει αμέτρητες σκέψεις όταν τη διασχίζεις, μέρα ή νύχτα (διότι το φως την είναι ανέσπερον!). Καλές ή κακές.

Kallitexnes said...

To 608 ? πω... Με βάση την ταλαιπωρία που έφαγα για να πληρώσω ένα ληξηπρόθεσμο λογαριασμό της ΕΥΔΑΠ για να πάω από πατησίων-γαλάτσι, μπορώ να γράψω οδύσσεια! :) Όντως περνώντας τα στενά δρομάκια της Δροσοπούλου, ταξιδεύεις ;)

-Βασίλης

Iliaxtida said...

Εν Πλω
Ευχαριστω για τις πληροφοριες!! :)
Κατα βαθος ειμαστε ολοι Athens lovers!!(για τους αθηναίους μιλάω) :>

Καλλιτεχνες
Ναι,ειναι ωραια στα στενακια,αν και αυτη ειναι η χειροτερη διαδρομη του 608 για καποιον που την κανει καθε μερα(μαντεψτε ποιος!!)γιατι συνηθως εκει κολλαει.. :Ρ
Οσο για το λογαριασμο κλπ..Think positive!!Θα μπορουσες να εγραφες και συ ενα παραμυθι για το τι θα γινοταν αν το λεωφορειο ξαφνικα αλλαζε πορεια και δεν προλαβαινες να πληρωσεις αλλα πηγαινες καπου αλλου κλπ κλπ...Και ποσα αλλα... :D